19:00

Unbyns IF

Referat: BAIK 2 - Unbyns IF

Bortamatch mot seriens kanske formstarkaste ag på konstgräs vilket vi inte spelat på på fyra månader - kanske årets svåraste match. Sjukstugan slog till med två spelare borta matchdagen, men som tur har vi en stor ringlista.
Vi startar med Humlan i mål, Majne, Robbs, Blurk och JImmy i backlinjen. JOhnny och Simon med Martin framför på mitten. Kris högerytter, Bulan vänster med Rory centralt. Jensa, Tomas och Peran avbytare.

Matchen börjar som vi förväntar oss, med mycket bollinnehav från deras sida. Vi står upp bra i backlinjen dock så dom får spela runt mycket utanför oss, precis som vi tänkt oss. Jimmy får jobba mycket på sin sida och gör det bra. När vi vinner boll så går alla bollar på djupet på Rory (istället för att ibland lugna ner och få lite possession). Dock så är ett par av bollarna mo Rory nära att resultera.
Efter 15 minuter tar dom ledningen på en hörna där Jimmy blir bortblockad och deras kille kommer först på bollen. 2-0 kommer en stund senare på liknande sätt. Sista 10 minuterna spelar vi upp oss lite och kan kombinera en del.
Vi snackar i paus om att inte bara slå långa framåt utan .hitta lite kombinationer, och i andra gör vi det mycket bättre. Nu kan vi komma framåt i banan och etablera lite spel. Dom dominerar fortfarande och kan utöka till 3-0. Trots det så försöker vi spela och har två fina lägen där Rory så när kommer först på en djupboll, och sen ett där ett pass snett bakåt till Bulan hade varit mål.
4-0 kommer en stund innan slutet.

Vi möter ett bra lag - stor skillnad mot i våras - men släpper väl in nåt mål för mycket. Doch skall försvaret ha en stor eloge för mycket bra arbete. Tycker Martin och Simon kan kombinera mer och mer ju längre matchen led (tog väl ett tag att komma in i underlaget). Rory löpvillig. Bulan kommer in igen i andra och är lite mer förbannad - bra!
Tomas och Peran gör inhopp i slutet och bidrar.